Mehiläiskautta odottaessa

Torniossa ja Meri-Lapissa eletään nyt alkukesästä 2018 historiallisia aikoja. Tätä kirjoitettaessa (15.6.2018) on enää pari päivää siihen, kun uusi perustettu yhteisyritys Mehiläinen Länsi-Pohja Oy ottaa vastuun osasta Länsi-Pohjan keskussairaalan ja alueen kuntien terveyspalveluiden hoitamisesta. Kyseessä on suurin koskaan Suomessa tehty terveyspalvelujen ulkoistus ja ainoa ulkoistus jossa keskussairaalan palveluja on ulkoistettu näin laajana kokonaisuutena. Ulkoistuprosessi on ollut monivaiheinen ja vasta touko- kesäkuun vaihteessa voitiin olla varmoja ulkoistuksen toteutumisesta, kun hankintapäätöksestä tehty valitus vedettiin pois Markkinaoikeudesta. Tästä syystä on vielä paljon asioita joiden kohdalta emme vielä tiedä miten asiat ryhtyvät toimimaan. Se on jo nähtävissä, että kaikki mukana olevat tekevät parhaansa jotta palvelut toimivat myös 18.6.2018 jälkeenkin.

Tornion Sairaskotisäätiö sr ja Saarenvire eivät tule suoraan osaksi Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n toimintaa. Olemme kuitenkin tärkeä osa Meri-Lapin sosiaali- ja terveyspalveluja ja haluamme olla sitä myös jatkossakin. Olemme aktiivisesti mukana tukemassa Mehiläinen Länsi-Pohja oy:n toiminnan käynnistämistä ja haluamme olla jatkossakin mukana luomassa alueelle toimivia hoitoketjuja yhdessä uuden yhteisyrityksen, alueen kuntien, Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin ja aikanaan perustettavan Lapin maakunnan yhteistyönä.

Toivon, että kaikki palvelujen järjestämisessä mukana olevat tekevät parhaansa jotta uusi yhteisyritys saa toimintansa hyvin liikkeelle ja saamme tuotettua alueen kuntien asukkaille vielä nykyistäkin paremmat sosiaali- ja terveydenhuollo0n palvelut!

Työteliästä kesää toivottaen

Tuomo Hokkinen, toimitusjohtaja

Tornion Sairaskotisäätiö sr