Tilat

Saarenvireellä, Saarenkodilla ja Saarenhelmellä on valoisat, hyväkuntoiset ja viihtyisät tilat keskellä Tornion kaupunkia Suensaaressa. Etäisyys Tornionjoelle on noin 100 m. ja valtakunnan rajalle uuteen Rajalla - På Gränsen kauppakeskukseen noin 800 m.

Saarenvire

Saarenvireen hoito- ja kuntoutustilat otettiin käyttöön 5.11.1990. Palvelutalo Saarenkodille ja päiväkeskus Saarenhelmelle tilat valmistuivat 1998. Saarenvireessä on 34 asiakaspaikkaa laitoshoidossa ja laitoskuntoutuksessa oleville sotainvalideille, veteraaneille ja muille asiakasryhmille. Tilat ovat asianmukaiset ja laitoshoitoon ja kuntoutukseen suunnitellut. Huoneet ovat valoisia ja tilavia, suurin osa huoneista on peruskorjattu 2007-2009. Saunatilat, kuntosali, liikuntasali, terapia-allas (lämpötila 30 C), tilava ja viihtyisä ruokasali, askartelutila, päiväsali, ulkoiluparveke jne. antavat erinomaiset puitteet toiminnalle.

Tilojen suunnittelussa ja toteutuksessa on huomioitu esteettömyys ja asiakkaiden turvallisuus.  Liikkuminen talossa on helppoa ja etäisyydet talon sisällä ovat lyhyet. Myös apuvälineitä käyttävien mahdollisuuteen liikkua ja käyttää talon palveluja itsenäisesti on kiinnitetty erityistä huomiota.  Koko kiinteistössä on nykymääräysten mukainen automaattinen paloilmoitin ja sammutinjärjestelmä.

Kaikkien talon asukkaiden, kuntoutujien ja muiden asiakkaiden käytössä on vuonna 2013 täysin uudistetty Elämyspiha. Pihan uudistuksen on suunnitellut Elina Söderström ja suunnittelun lähtökohtana ovat olleet, esteettömyys sekä koko piha-alueen käyttäminen ja myös hyödyntäminen asiakkaiden hoidossa ja kuntoutuksessa. Elina on suunnitellut pihalle erilaisia suomalaisia maisematyyppejä ja pihalle on sijoitettu myös Lappsetin valmistama Senior Sport kokonaisuus.

Palvelutalo Saarenkoti

Palvelutalo Saarenkodissa on 12 tilavaa viihtyisää ja ikäihmisille suunniteltua asuntoa, asuntojen koot vaihtelevat 35,5 - 55 m2 välillä. Kaikissa asunnoissa on mm. oma lasitettu parveke ja mahdollisuus turvapuhelimeen.

Päiväkeskus Saarenhelmi

Päiväkeskus Saarenhelmen tilat ovat erityisesti päivätoimintaa varten suunniteltu. Tiloissa mahtuu noin 20 asiakasta kerrallaan osallistumaan erilaisiin toimintoihin. Päiväkeskuksen yhteydessä on oma saunaosasto sekä lepotila, päiväkeskuksen asiakkaat käyttävät myös talon yhteisiä allasosasto-, liikunta- ja askartelutiloja.

- - julkisivu.jpg